Matilda a la cuina

Activitat acabada. Reviu-la!

Quan
12 de Juny 2021 de 11:00 a 12:00
On

Plaça del Fort Pienc

Tipologia
Presencial (amb inscripció prèvia)

Si el 99% del coneixement culinari és femení i la gestió de l'alimentació del dia a dia ha recaigut sobre les dones durant tota la història, per què la gran majoria dels cuiners reconeguts són homes?

El coneixement femení ha estat silenciat, però la cuina sana i sostenible és femenina. La majoria d'investigadores dones es troben treballant en l'àmbit de la salut, es preocupen i interessen per la part nutricional, de seguretat alimentària... Es preocupen per la salut, per cuidar a la societat.

Cal reflexionar sobre com han canviat els hàbits de consum des que aquesta gestió ja no recau en la dona, sobre l'externalització del menjar (per exemple, indústries, restauració col·lectiva, restaurants), sobre la necessitat de tornar cap a aquesta alimentació sostenible i saludable, tornar a aquesta cuina de casa.

A través d’aquesta conversa entre una cuinera i una científica, es plantejaran alguns dels temes relacionats amb el paper de la dona en l'àmbit científic i culinari, reflexionant sobre el passat, present i futur.

Activitat emmarcada en la Capital Mundial de l’Alimentació Sostenible Barcelona 2021.

Núvol d’etiquetes:

També et pot interessar