Dibuixant les claus de l'alimentació sana i sostenible
- Quan
- 10 de Juny 2021 de 17:30 a 18:30
- Tipologia
- Presencial (amb inscripció prèvia)
El consum d’aliments és part d'un procés d'intercanvi necessari, on també es barreja plaer, diversió i oci. El problema apareix quan els recursos disponibles es fan escassos a mesura que la població del planeta augmenta. S'estima que l’any 2050 serem 9.000 milions de persones i necessitarem dos planetes i mig per satisfer les nostres necessitats. Si volem abordar els problemes ambientals, adaptar-nos al canvi climàtic i crear un futur alimentari on imperin la seguretat alimentària i una millor nutrició, cal canviar el sistema d'alimentació actual.
A l'hora de plantejar-nos com aplicar aquestes noves recomanacions que relacionin salut i sostenibilitat, les guies alimentàries i altres eines com la piràmide alimentària serien instruments educatius idonis per fer arribar a la població missatges breus, clars, concrets i adaptats a les tradicions culturals i d’alimentació habitual.
En aquesta activitat familiar s’explicaran algunes claus sobre l’alimentació del futur de manera entenedora i gràfica a través d’un relatograma, posant èmfasi en el fet que no només s’ha de considerar la salut individual i col·lectiva, sinó també la salut planetària, bàsica per a poder continuar gaudint dels recursos que el planeta ens proporciona.
Activitat emmarcada en la Capital Mundial de l’Alimentació Sostenible Barcelona 2021.
- Itinerari
- Biennal
- Format
- Demostració
- Taller
- Participants
- Sara Lucía Pareja,
- Roger Petra