Ara fem botifarra amb mongetes

Quan
13 de Juny 2021 de 11:30 a 12:10
On

Parc de Recerca Biomèdica de Barcelona (PRBB)

Tipologia
Presencial (amb inscripció prèvia)

Botifarra amb mongetes o mongetes amb botifarra? Tradicionalment eren mongetes amb botifarra, després foren botifarra amb mongetes de guarnició i avui els llegums han acabat desapareixent dels nostres plats i molta gent menja proteïna animal per dinar i sopar. Fins i tot, trobem preparats "carnis" fets a base de llegums (proteïna de soja o pèsol) sense ser massa conscients que el seu format correspon a una moda. 

Aquest taller de cuina i coneixement científic tractarà l'evolució de la cuina i el consum de llegums al llarg dels anys, i mostrarà com la tendència s'ha invertit i com podem revertir-la de nou per afavorir la sostenibilitat i la salut. Què ens aporten els llegums a la nostra salut? Quina quantitat de proteïna tenen? Corresponen a una proteïna d’alt valor biològic? Quants cops n'hem de menjar? Quin impacte ecològic tenen en el medi ambient? 

Descobreix perquè i com pots menjar llegums de diferents maneres: plats tradicionals, cremes, preparats dipejables, com a part de masses o amb altres formats que imiten la carn, però més casolans i saludables.
 

Activitat emmarcada en la Capital Mundial de l’Alimentació Sostenible Barcelona 2021.

Núvol d’etiquetes:
Entrades esgotades
Itinerari
Biennal
Format
Demostració
Participants
Ada Parellada,
Marc Puig-Pey,
Adriana Gálvez
A tenir en compte:

Aquesta activitat tindrà lloc al pati del PRBB.

També et pot interessar