Ara fem botifarra amb mongetes
- Quan
- 13 de Juny 2021 de 11:30 a 12:10
- Tipologia
- Presencial (amb inscripció prèvia)
Botifarra amb mongetes o mongetes amb botifarra? Tradicionalment eren mongetes amb botifarra, després foren botifarra amb mongetes de guarnició i avui els llegums han acabat desapareixent dels nostres plats i molta gent menja proteïna animal per dinar i sopar. Fins i tot, trobem preparats "carnis" fets a base de llegums (proteïna de soja o pèsol) sense ser massa conscients que el seu format correspon a una moda.
Aquest taller de cuina i coneixement científic tractarà l'evolució de la cuina i el consum de llegums al llarg dels anys, i mostrarà com la tendència s'ha invertit i com podem revertir-la de nou per afavorir la sostenibilitat i la salut. Què ens aporten els llegums a la nostra salut? Quina quantitat de proteïna tenen? Corresponen a una proteïna d’alt valor biològic? Quants cops n'hem de menjar? Quin impacte ecològic tenen en el medi ambient?
Descobreix perquè i com pots menjar llegums de diferents maneres: plats tradicionals, cremes, preparats dipejables, com a part de masses o amb altres formats que imiten la carn, però més casolans i saludables.
Activitat emmarcada en la Capital Mundial de l’Alimentació Sostenible Barcelona 2021.
- Itinerari
- Biennal
- Format
- Demostració
- Participants
- Ada Parellada,
- Marc Puig-Pey,
- Adriana Gálvez
- A tenir en compte:
-
Aquesta activitat tindrà lloc al pati del PRBB.