Alimentar Barcelona. Ciutat, proveïment i salut

Quan
12 de Juny 2021 de 17:30 a 18:30
On

Plaça del Fort Pienc

Tipologia
Presencial (amb inscripció prèvia)

El Museu d’Història de Barcelona (MUHBA) contribueix a la Capital Mundial de l’Alimentació Sostenible amb l’exposició Alimentar Barcelona. Ciutat, proveïment i salut, que s’inaugurarà l'octubre de 2021 al saló del Tinell, la capella de Santa Àgata i espais annexos.

La sostenibilitat alimentària és una qüestió a analitzar també des del punt de vista històric, per entendre el present. A l'exposició hi conflueixen línies de recerca molt diverses que nodreixen el discurs des de l'especificitat de la seva disciplina: d'una banda l'estudi dels proveïments de Barcelona en tota la seva trajectòria històrica, entre ells de l'alimentari, la recerca sobre la història hospitalària i assistencial de la ciutat, l'estudi sobre la gastronomia històrica barcelonina i les investigacions sobre osteoarqueologia de les restes humanes recuperades en contextos arqueològics de Barcelona.

La garantia de la provisió d'aliments i la seguretat alimentària va ser una de les ocupacions i preocupacions principals del Consell de Cent des de la seva creació a mitjan segle XIV. Des d’aleshores i fins al present, el govern de la ciutat ha maldat per garantir-ne el subministrament i la qualitat, bé perquè en tenia la competència directa o bé perquè actuava de manera subsidiària i en paral·lel a l’autoritat que oficialment les tenia. La intervenció del govern municipal ha estat una constant i arriba fins avui, amb la xarxa de mercats municipals i Mercabarna, el gran rebost de Barcelona i d’Europa. 

Activitat emmarcada en la Capital Mundial de l’Alimentació Sostenible Barcelona 2021.

També et pot interessar