Alimentació i salut
- Quan
- 13 de Juny 2021 de 19:35 a 20:15
- Tipologia
- Presencial (amb inscripció prèvia)
Desmuntant mites de la ramaderia
A càrrec de Marta Terré i Anna Arís, Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA).
La societat cada cop és més urbana i amb la vida dins la ciutat s’ha anat distanciant del món rural. Aquest fet dificulta la comprensió de certes activitats ramaderes i afavoreix l’aparició de mites que manquen d’una base científica. En aquesta microxerrada comprendràs aspectes de la producció animal que potser no sabies i descobriràs alguns falsos mites al voltant d’aquesta activitat.
Llum de sincrotró per millorar l'alimentació
A càrrec d’Ana Belén Martínez Bonillo, Sincrotró ALBA.
Com ajuda el Sincrotró ALBA a la millora de la nostra alimentació? Els raigs X generats en aquesta infraestructura científica singular permeten descobrir noves propietats per contribuir a una alimentació més sana i sostenible. En aquesta activitat aprendràs què és un sincrotró i com s’utilitza la seva llum per a la recerca en molts àmbits de la nostra vida, com l’alimentació.
Del plat al cervell
A càrrec d’Aleix Sala, BarcelonaBeta Brain Research Center (BBRC).
La qualitat del greix alimentari que ingerim és un determinant important per a la salut i el desenvolupament de malalties. Els àcids omega 3 són un tipus de greix provinent del peix blau i vegetals com les nous i les llavors de lli, que poden tenir propietats neuroprotectores. Descobreix com aquests greixos poden ajudar a retardar l'inici dels símptomes de la malaltia d'Alzheimer.
Presentat per Paula Montilla Mateu, amb la col·laboració de l’Associació Catalana de Comunicació Científica (ACCC).
- Itinerari
- Festa de la ciència
- Format
- Microxerrada
- A tenir en compte:
-
Aquesta activitat tindrà lloc al pati 1 de l'ICM-CSIC.