Alimentació i salut

Quan
13 de Juny 2021 de 19:35 a 20:15
On

Institut de Ciències del Mar (ICM-CSIC) - Microxerrades

Tipologia
Presencial (amb inscripció prèvia)

Desmuntant mites de la ramaderia

A càrrec de Marta Terré i Anna Arís, Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA).

La societat cada cop és més urbana i amb la vida dins la ciutat s’ha anat distanciant del món rural. Aquest fet dificulta la comprensió de certes activitats ramaderes i afavoreix l’aparició de mites que manquen d’una base científica. En aquesta microxerrada comprendràs aspectes de la producció animal que potser no sabies i descobriràs alguns falsos mites al voltant d’aquesta activitat.
 

Llum de sincrotró per millorar l'alimentació

A càrrec d’Ana Belén Martínez Bonillo, Sincrotró ALBA.

Com ajuda el Sincrotró ALBA a la millora de la nostra alimentació? Els raigs X generats en aquesta infraestructura científica singular permeten descobrir noves propietats per contribuir a una alimentació més sana i sostenible. En aquesta activitat aprendràs què és un sincrotró i com s’utilitza la seva llum per a la recerca en molts àmbits de la nostra vida, com l’alimentació.
 

Del plat al cervell

A càrrec d’Aleix Sala, BarcelonaBeta Brain Research Center (BBRC).

La qualitat del greix alimentari que ingerim és un determinant important per a la salut i el desenvolupament de malalties. Els àcids omega 3 són un tipus de greix provinent del peix blau i vegetals com les nous i les llavors de lli, que poden tenir propietats neuroprotectores. Descobreix com aquests greixos poden ajudar a retardar l'inici dels símptomes de la malaltia d'Alzheimer.
 

Presentat per Paula Montilla Mateu, amb la col·laboració de l’Associació Catalana de Comunicació Científica (ACCC).

Entrades esgotades
Itinerari
Festa de la ciència
Format
Microxerrada
A tenir en compte:

Aquesta activitat tindrà lloc al pati 1 de l'ICM-CSIC.

També et pot interessar