Miriam Torres Moreno
Nutricionista especialitzada en metabolisme
Diplomada en Nutrició Humana i Dietètica per la Universitat de Barcelona (UB), llicenciada en Ciència i Tecnologia dels Aliments per la UB i doctora en Nutrició i Metabolisme (Programa Interuniversitari de Nutrició i Metabolisme) per la Universitat Rovira i Virgili (URV). Des del 2004 és professora agregada a la Universitat de Vic (UVic-UCC), on actualment imparteix classes de grau i màster a la Facultat de Ciències de la Salut i el Benestar. Al llarg dels últims anys ha dedicat la seva labor professional fonamentalment a la gestió com a coordinadora del Grau en Nutrició Humana i Dietètica, a la docència en el mateix grau i a la recerca.
Pel que fa a la recerca ha dedicat els últims anys a l'estudi de les propietats físiques, químiques i sensorials dels aliments, així com a l'estudi dels factors implicats en la percepció sensorial i la resposta de les persones consumidores. Al llarg de la seva carrera investigadora ha realitzat estades de recerca pre i postdoctorals en centres de referència nacional i internacional com l'Institut d'Agroquímica i Tecnologia dels Aliments (IATA-CSIC), la Universitat de la República a l’Uruguai o la Universitat de Nottingham. Ha participat en congressos, cursos i seminaris tant nacionals com internacionals i és autora de nombrosos articles científics, així com d'articles de divulgació dirigits al públic general.