Carme Ruscalleda

Cuinera

Cuinera autodidacta i perfeccionista. El seu discurs gastronòmic s’articula en un diàleg constant amb el receptari tradicional, que reinterpreta amb imaginació i amb un respecte escrupolós pel producte.

Ha publicat diversos llibres de cuina i és infatigable en la difusió d’hàbits alimentaris saludables a les escoles. El seu restaurant Sant Pau de Sant Pol de Mar ha obtingut els màxims guardons professionals. El 2004 va obrir un restaurant a Tòquio i va obtenir la Creu de Sant Jordi. El 2009, juntament amb el seu fill, Raül Balam, van obrir el restaurant Moments a l’hotel Mandarin Oriental de Barcelona, on des del 2017 és també responsable de l’àrea de gastronomia. A l’abric de la marca CR, ha obtingut 7 estrelles Michelin, 3 a Sant Pol, 2 a Tòquio i 2 més a Barcelona. 

Creu amb fermesa que la cuina és cultura i una projecció al món sencer. L’any 2019 va rebre el Premi Nacional de Cultura. La seva aposta per una cuina saludable, en sintonia amb el paisatge i l’entorn, és un reflex del seu compromís amb la societat.

Activitats on participa