Ada Parellada
Cuinera
Filla de la Fonda Europa de Granollers, establiment amb més de 250 anys d’història. Al 1993 va començar la seva aventura culinària en solitari obrint Semproniana, un local de menjars al mig de l’Eixample de Barcelona.
Ha escrit una vintena de llibres de receptes i, fins i tot, una novel·la, Sal de vainilla. Ha col·laborat en forces mitjans de comunicació, transmetent la necessitat de recuperar els hàbits culinaris a les llars. També ha realitzat nombroses xerrades i tallers de cuina, on destaca una llarga tasca dedicada a l’educació en alimentació per a famílies amb infants. Al 2021 comissaria una exposició sobre la pregunta Per què mengem com mengem? al Museu de Ciències Naturals de Granollers.
És molt activa en la lluita contra el malbaratament alimentari; també és patrona de la Fundació Espigoladors i ha participat en diverses accions per palesar aquest problema mundial; així com patrona de la Fundació ASCA (Acció Solidària contra l’Atur). Arran de la covid-19, ha engegat el Menú Circular, un projecte de doble impacte social i econòmic que vetlla per a garantir el dret a l’alimentació de les persones vulnerables i reactivar el sector de la restauració.