Des de la dimensió ambiental, s’ha analitzat l’impacte del sistema alimentari d’avui en l’equilibri ecològic terrestre i es proposen solucions per conciliar la seva mitigació amb l’abastiment d’una població que creix imparable. Dins d’aquest context s’ha enregistrat el diàleg Límits planetaris i alimentació, la taula rodona Alimentació ecològica, el taller Dibuixant les claus de l’alimentació sana i sostenible i el debat Tecnologia, agricultura i digitalització.
Des de la perspectiva de la salut, sense perdre de vista l’aspecte ambiental, una taula rodona posa en evidència la Malnutrició en una societat que malbarata aliments i una altra, Alimentar Barcelona. Ciutat, proveïment i salut, analitza l’evolució històrica del sistema alimentari de la ciutat i ho fa com a activitat prèvia a l’exposició homònima que s’inaugurarà el pròxim octubre al Museu d’Història de Barcelona. La salut humana i el seu vincle amb la resta del planeta també s'analitzen en el debat Microbioma de l'intestí i de la Terra, i Covid-19 i sistemes alimentaris: un debat necessari posa el tema de l’alimentació i la sostenibilitat en el context de la pandèmia.
Quant als aspectes socials i econòmics es va posar en evidència el pas d'un sistema alimentari tradicional a un industrial i la importància del consum d'aliments de proximitat. En aquest marc, la taula rodona Desigualtats socials i alimentació: el cas de l’obesitat relaciona aquests aspectes amb els hàbits saludables i amb els condicionants genètics biològics de les persones.
I encara més! Des del vessant cultural, la cuina s’analitza des d’una perspectiva de gènere al diàleg Matilda a la cuina, i la reflexió sobre el sistema alimentari es troba amb la poesia i la música al recital La DesCivilización
Veure tots els vídeos de la Biennal
Tanca