La Biennal, amb la Capital Mundial de l’Alimentació Sostenible Barcelona 2021
Menjar conscient
Un dels eixos transversals d’aquesta Biennal Ciutat i Ciència és l’alimentació sostenible. Nombroses activitats de la Biennal, la +Biennal i la Festa de la Ciència posen en qüestió el sistema alimentari actual i ho fa des de diversos punts de vista, com ara l’ambiental, el de la salut, el social, l’econòmic o el cultural. Un conjunt de propostes que s’emmarquen en la Capital Mundial de l’Alimentació Sostenible Barcelona 2021.
Des de la dimensió ambiental, la Biennal analitza l’impacte del sistema alimentari d’avui en l’equilibri ecològic terrestre i proposa solucions per conciliar la seva mitigació amb l’abastiment d’una població que creix imparable. Ho fa a través d’activitats com el diàleg Límits planetaris i alimentació, una taula rodona sobre Alimentació ecològica, el taller Dibuixant les claus de l’alimentació sana i sostenible o el debat Tecnologia, agricultura i digitalització.
Des de la perspectiva de la salut, sense perdre de vista l’aspecte ambiental, una taula rodona posa en evidència la Malnutrició en una societat que malbarata aliments, una altra taula rodona, Alimentar Barcelona. Ciutat, proveïment i salut, analitza l’evolució històrica del sistema alimentari de la ciutat i ho fa com a activitat prèvia a l’exposició homònima que s’inaugurarà el pròxim octubre al Museu d’Història de Barcelona i Covid-19 i sistemes alimentaris: un debat necessari posa el tema en el context de la pandèmia. També destacable és la demostració Ara fem botifarra amb mongetes, la qual traça l’evolució de la cuina cap a un major consum de carn, amb els efectes sobre la salut i el medi ambient que això comporta, i donarà algunes claus per revertir aquesta tendència.